Κεντρική σελίδαSitemapΕπικοινωνία
 
Βρίσκεστε εδώ : Κεντρική σελίδα » Το Περιοδικό » Τεύχος 01 2010 » Αθλητικά νέα

Παντελής Ευθυμίου , 12. August 2010 

Αθλητικά νέα

ΒΟΛΛΕΫ

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ιερισσός ξεκίνησε μία προσπάθεια, με σκοπό την ανάπτυξη της πετοσφαίρισης στην περιοχή. Η ομάδα των ανδρών έπαιξε πρώτη φορά πέρυσι, συμμετέχοντας στην β’ ερασιτεχνική κατηγορία του νομού Θεσσαλονίκης. Η προσπάθεια στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού η ομάδα εξασφάλισε σαν δεύτερη το εισιτήριο για την Α’ κατηγορία. Πλέον έχουν δημιουργηθεί και ακαδημίες. Οι προπονήσεις γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο της Ιερισσού. Η ομάδα μας έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία και απ’ ό,τι φαίνεται έχει όλα τα φόντα ώστε να φέρει εις πέρας το στόχο της.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Εκπληκτική πορεία πραγματοποιεί η ομάδα μπάσκετ της Ιερισσού. Η Ιερισσός βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ομάδα δείχνει φέτος ικανή για μεγάλα πράγματα. Διοίκηση, προπονητής και παίχτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, το κλίμα είναι πολύ καλό και ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει σ’ αυτήν την ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα αγωνίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια με πολλές απουσίες, αφού εξωγενείς παράγοντες (στρατιωτικές υποχρεώσεις, τραυματισμοί κ.α.), δεν της επιτρέπουν να παρουσιαστεί πλήρης.
Να αναφέρουμε ότι η παιδική ομάδα έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του πρωταθλήματος παίδων, αλλά εκεί δεν τα κατάφερε, χάνοντας την ευκαιρία να παίξει σε έναν ακόμα τελικό.
Στο πρωτάθλημα εφήβων η Ιερισσός αποκλείστηκε από την ομάδα της Κασσάνδρας στον ημιτελικό. Οι κορασίδες έφτασαν για άλλη μία χρονιά στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Τα κορίτσια έφτασαν μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκαν από την Ν. Καλλικράτεια σε έναν αγώνα ο οποίος κρίθηκε στην παράταση.
Εκπληκτική πορεία πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα της Ιερισσού για άλλη μια χρονιά. Τα κορίτσια κατέκτησαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στη Χαλκιδική και θα συμμετάσχουν στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2. Καλή επιτυχία!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δυστυχώς η Άκανθος -έτσι ονομάζεται η ποδοσφαιρική ομαδα της Ιερισσού- δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Μάλλον το αντίθετο συνέβη. Η Άκανθος βρισκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πινακα της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, η οποία αποτελείται από 16 ομάδες. Μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά, η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει φιλοσοφία και να στηριχτεί αποκλειστικά σε παιδιά από την Ιερισσό και τα περίχωρα (Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Στρατώνι, Γομάτι). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί παίχτες από την περσινή ομάδα να αποτελέσουν παρελθόν. Όλα αυτά όμως έγιναν με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής. Μια κίνηση που μακροπρόθεσμα μπορεί να αποφέρει μεγαλά οφέλη!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε το καταπληκτικό ξεκίνημα της παιδικής ομάδας, η οποία ακόμα δεν έχει χάσει βαθμό. Αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι η Άκανθος έχει πολύ μέλλον και η φετινή άσχημη πορεία της ανδρικής ομάδας είναι απλώς μία κακή παρένθεση.