Κεντρική σελίδαSitemapΕπικοινωνία
 
Βρίσκεστε εδώ : Κεντρική σελίδα » Το Περιοδικό » Τεύχος 02 2010 » 19η ΜΑΪΟΥ

Κεσκεσιάδης Κυριάκος , 12. August 2010 

19η ΜΑΪΟΥ

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Όλοι οι λαοί που τους κακομεταχειρίσθηκε η ιστορία, που είχαν μια ιστορία επίθεσης ενάντια στην ανθρώπινη ύπαρξή του από τις δυνάμεις της βίας, του σωβινισμού και του ρατσισμού καθιέρωσε μια ημέρα μνήμης του δικού τους ολοκαυτώματος.
Ένας λαός όμως, ένα Έθνος, δεν εξαφανίζεται από την ιστορία με σφαγές, με γεωπολιτικά δόγματα αλλοίωσης και αφαίρεσης της μνήμης του, όπως πίστεψαν εχθροί και φίλοι για μας. Ένα ισχυρά ριζωμένο στην ιστορία κομμάτι ενός αρχαίου έθνους, όπως ο ποντιακός Ελληνισμός, δε χάνεται.
Το υπεύθυνο, για το έγκλημα, τουρκικό κράτος, με το θράσος που χαρακτηρίζει τα καθεστώτα που δεν απολογήθηκαν για τα αδικήματα που διέπραξαν στο παρελθόν, συνέχιζε τις ίδιες πολιτικές στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, την Τένεδο, τη μαρτυρική μεγαλόνησο Κύπρο. Αφού ολοκλήρωσε την κατοχή της γης της Ιωνίας, απαιτεί το ύδωρ του Αιγαίου και τη μόνη εναπομείνασα εθνική εστία των Θρακών, τη Δυτική Θράκη.
Το ποντιακό ζήτημα δεν έχει κλείσει, δεν είναι ένα ζήτημα της Ιστορίας. Επανεμφανίζεται με τη νέα του μορφή ως ένα πολιτικό εθνικό ζήτημα με περιφερειακές και διεθνείς προεκτάσεις. Μένει σ’ εμάς να αναδείξουμε την επικαιρότητά του, κάνοντας εχθρούς και φίλους να αισθανθούν το ιστορικό, πολιτικό και ηθικό του βάρος.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι χρέος μας.